KOLONILOTTEN | SEPTEMBER

Jag har varit riktigt dålig på att skriva om kolonilotten men för någon vecka sedan gick jag ner och fotade lite. Dels för min egen del för att komma ihåg hur det såg ut samt att kunna planera inför nästa års odlingar. Då känner vi till jorden betydligt bättre och kan undvika en del misstag, planera odlingen bättre och optimera ytan.

Just nu blommora luktärtorna och dom är ljuvliga! Nästa år ska jag dock se till att ha mer sensommarblommor. Astrar och Dahlior kanske. En av mina stjärnflockor verkar däremot ha fått nytt liv och flera nya blommor har kommit upp. Jag ska ta och flytta lite perenner vad de lider också, framförallt så att stjärnflockorna ska få bättre utrymme att växa på.
Vi har, som jag skrev tidigare skördat en massa zucchini och fler blir det. Morötterna är väldigt varierande i storlek och om jag ska vara ärlig så har jag inte alls skött mig vad gäller gallring. Måste skärpa mig med det till nästa år. Men goda var dom! Rödbetorna känner jag mig lite snål med men det börjar bli dags att ta upp dem med. Rödbetorna är riktigt fina men tyvärr var jag på tok för dålig med gallringen med polkabetorna så dom är små. Klantigt!

Vi har flera butternutpumpor som håller på att växa till sig. Jag ser verkligen fram emot pumpasoppa senare i höst! Dillen har blivit riktigt fin och jag har redan använt en del till min inlagda gurka. Resten av kryddlandet verkar också ha tagit sig. Framförallt den franska dragonen jag köpte som planta och satte. Jag hade fått för mig att det var svårt att få den att klara sig men den frodas och trivs!
Sen har vi en hel del jordärtskockor att se fram emot lite senare i höst. Och Johans humle blommar. Just i detta nu håller det faktiskt på att bli öl av kottarna, det ska bli mycket spännande att smaka!Etiketter: ,