GAZPACHO




Vi har fått skörda en hel del på kolonilotten de senaste veckorna. Vi har tagit upp en massa potatis, morötter och rödbetor. Skördat tomater, gurkor och ärtskidor men det vi fått allra mest av är zucchini. Det har vi snart haft i var enda maträtt känns det som. Zucchinipasta, ratatouille, paj, stekta, grillade, ja listan kan göras lång. En av höjdarrecepten som dessutom är vegetariskt och busenkelt att göra är gazpachio. Man tager vad man haver men framförallt tomater, gurka, zucchini, lök och vitkök. hackar upp allt i grova bitar, in i en skål och mixa med stavmixern. Sen hällar man i lite olja, salt, peppar och späder med vatten tills man får önskad konsistens. Klart! Vill man ha den lite ljummen så värmer man den annars går den utmärkt att äta kall men ett gott bröd till. Det, mina vänner, är snabbmat!


Etiketter: ,