DAVIDSTA GÅRD OCH SALTÅ KVARN






Det här är ett av de där inläggen som legat i kö ett tag, men bättre sent än aldrig. 


Lördagen innan valborg hade vi en träff med Saltå Kvarns smakråd. Vi har det ett par gånger per år och får lära oss om olika saker, det kan vara allt från olivoljor till ekologiskt jordbruk, kompost eller att laga fantastisk mat. Jag uppskattar de här träffarna så otroligt mycket. En brokig skara av människor från olika delar av landet med olika bakgrund och jobb men med en gemensam passion för mat och ekologiskt. Den här gången besökte vi Davidsta Gård och det underbara paret Louise och Curt. Maken till underbara människor får man leta efter. Dom välkomnade oss med öppna armar och berättade om deras filosofier och hur dom jobbar med djur och grödor. Det gör ont i hela min själ att se och höra hur dom älskar det dom gör men samtidigt hur som sliter och hur lite dom får för det. Bara för att matpriserna ständigt pressas och där det är producenterna, inte handlarna, som får ta stöten.


Dom pratade lite löst om att kanske skaffa en "köttlåda", dvs att man kan köpa en låda med färdigstyckat kött från gården. Det skulle jag utan tvekan göra och om dom någonsin startar så lovar jag att dela med mig av det! Det här är fina kossor som får gå ute så mycket det bara går, äta bra mat som är odlat på gården och har det otvivelaktigt bra.


Vi fick gå runt på deras vackra gård, klappa lammen och titta på kossorna. Sen fick vi äta hemlagad lunch, lyssna på en föreläsning om jord av initiativtagarna till Summer of Soil och lära oss syra grönsaker. Riktigt kul! Fast det bästa minnet var nog det här lilla lammet som älskade att bli kliad. Helt galet söt! Dom andra hoppade och skulle smaka på allt men den här lilla rackaren var helt lugn och älskade (!) när man kliade honom på huvudet och så viftade han på svansen när man pratade med honom. Haha. Det var mycket nära att han fick följa med hem! Och så hamnade halva jag på bloggen också, det händer inte allt för ofta.





Etiketter: , , , ,