19 feb. 2013

DONNA HAY

Det var efter sommaren någon gång som jag för första gången köpte en av Donna Hay's mattidningar. Jag kan villigt erkänna att det var den fina bilden på framsidan jag föll för. När jag öppnade tidningen och började bläddra blev jag blixtförälskad och ända sen dess har denna australienska matinspiratör varit en av mina absoluta favoriter. Förutom att recepten faller mig i smaken med sin enkelhet och råvarufokus så tilltalar stylingen mig enormt mycket. Precis så som jag skulle styla mat. Ljustet, färgerna, att låta maträtten tala och stå ut. Tidningen är inte så lätt att få tag på ens här i Stockholm men den finns på ett par ställen, bla Daglivs på Fridhemsplan. Tidningen är rätt dyr för att vara en mattidning (och då ska vi inte tala om vad en prenumeration kostar), det är frakten från australien som ställer till det men ni med en ipad (eller liknande) kan ha en prenumeration där för en bråkdel av summan. Miljövänligare dessutom. Annars finns det en massa recept och inspiration på hennes hemsida, titta in där och njut!Det fick bli tisdagens tips!


14 kommentarer :

 1. Ja, jag älskar att titta i Donna Hays kokböcker. Jag brukar egentligen inte använda dem till recept utan snarare att bläddra i för bilderna och stylingen är fantastisk! Jag visste inte att hon gav ut tidningar, måste kollas upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tidningen är jättefin men jag kan tänka mig att kokböckerna är snäppet bättre. Det är ju liksom ännu skönare med en bok i handen. :) Har aldrig sett dem men ska se om de går att få tag på här i stockholm. Är den/dem du har inbunden?

   Fin vecka!
   Kram Maria

   Radera
 2. Åh, tack för all din inspiration! Är så dålig själv på att finna ny inspiration och kreativa människor "out there", så jag tar tacksamt emot dina tips:)
  Ha en fortsatt finvecka!
  Kramar
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att jag kunde ge ett nytt tips! :D

   Ha en riktigt fin vecka!

   Kram Maria

   Radera
 3. Vilka bilder, beger mig genast vidare.
  Vad tyckte du om Y.? Hann du med nougattryffelrullen? :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag varnar dig, man kan lätt bli fast där! Länge.

   Jag tyckte det var underbart skönt sådär som ett avbrott mitt i vardagen! Och månaden var ju så lugn, knappt några andra att trängas med i dom varma poolerna :) Näää, ja missade den!? Var kunde man hitta den? Det är ju iofs bara en anledning att återvända ;)

   Radera
 4. Wow, vilka fina bilder!! Härlig inspiration :)

  Hoppas veckan börjat bra!

  Kramar Bella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är dom underbara!

   Ha en bra vecka fina du!

   Kram

   Radera
 5. Visst är tidningen toppen? Jag upptäckte också henne för några år sedan och hon kan verkligen det där med att styla mat. En annan site är green kitchen stories, men det har du säkert koll på redan. Tack för en bra blogg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fantastisk!! Och recepten är så lätta och fräscha! Jo, jag är en trogen följare av gks men tack ändå för tipset! :) Och tack för din kommentar!

   Ha en riktigt fin vecka!

   Kram Maria

   Radera
 6. skulle kunna tro att det var du som stylat och kockat :).
  kram//jennifer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, gulle du. I wish! ;)

   Kram!

   Radera
 7. Hihi jag trodde först det var dina bilder :) De ser väldigt mycket "du" ut :)

  Kram

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tiden att lämna en kommentar!