27 nov. 2012

SUSTAINABLE FISHING
Tiden går för fort ibland. Det är redan över en vecka sedan jag var på det roliga eventet om hållbart fiske ordnat av Norgens Sjömatråd och Restaurang B.A.R och LUX. Det var så enormt roligt och lärorikt, jag gick med lätta steg därifrån full av inspiration och nya bekantskaper. Vi var 10-15 mat- och miljöbloggare samt matskribenter som deltog. Jag fick bland annat träffa trevliga Angelica - Ekomorsan och min kollega i Saltå Kvarns smakråd, Karoline på Vardag med Nordefors. Dagen började med frukost på B.A.R där en av ägarna, Daniel Frick, berättade om hur dom jobbar och varför han valt att MSC-märka restaurangen. Därefter följde en föreläsning från Norges Sjömatråd om hur dom jobbar med hållbart fiske och tänker runt certifieringar och liknande. Intressant och lärorikt samtidigt som det väckte en del frågor. Dagen fortsatta på LUX med matlagning där vi fick lära oss hur man tar hand om allt på en torsk. Vi delades upp i fyra lag som ansvarade för varsin rätt som baserades på olika delar av torsken för att visa på ett hållbart utnyttjande av råvaran. Jag lärde mig bland annat att göra en riktigt god vitvinssås som vi i min grupp serverade tillsammans med lättrimmad torskrygg och picklad fänkål. Vi fick sen avnjuta alla fantastiska rätter till lunch, det vattnas i munnen bara jag tänker på det! 


Tack för en rolig och lärorik dag!
24 nov. 2012

GRANDPA CHOOSES
 
Slänger in ett snabbt inlägg denna gråa lördag. Hela helgen är full av aktiviteter med olika familjekonstellationer så datorn kommer inte få så mycket tid. En av mina favoritbutiker, Grandpa, som brukar göra snygga "Grandpa väljer" har gjort det igen nu inför jul. Snyggt, helt enkelt! Jag filar på min egen önskelista och där kommer säkert flera av dessa snygga saker finnas med. FIN HELG!
18 nov. 2012

KNITTED


Jag vet inte om det är höstkylan som påverkar mig men just nu inspireras jag av allt vad stickat heter. Det har till och med gått så långt att jag börjat sticka själv (efter inspiration från duktiga Mia - the super ordinary). Tanken är att detta ska bli en kudde så småningom men med min takt kommer det ta ett litet tag. Jag återkommer med resultatet. Måste också tipsa om garnet jag stickar med, det heter Hooked Zpagetti och är gjort av spill från modeindustrin. Återanvändning alltså, det är min melodi! Det här får även bli mitt bidrag till söndagsbilden inne hos inspirationsfabriken, titta in där för fler bilder!

Jag hoppas ni haft en bra helg!? Det har vi, om än den var allt för kort. Som vanligt. Imorgon ska jag på det där eventet som jag skrev om tidigare. Det handlar om hållbart fiske och vi ska få lära oss mer om både det och hur man tar hand om och filéar en fisk på bäst sätt. Ser verkligen fram emot det!FIN KVÄLL!


14 nov. 2012

C.JENSENJag kom på att jag faktiskt fotat lite av den vackra keramiken hos c.jensen. Jag blev kvar i den fina lilla lokalen ett bra tag, suktandes över all fantastisk keramik och pratandes med den trevliga konstnären själv. Jag blev upp över öronen förälskad i ljustaken med fyra ljus men då var jag fortfarande student så den fick vackert stå kvar där på fönsterbrädan. Men jag kunde få beställa den senare, det var bara att maila, så nu överväger jag faktiskt det. Den skulle vara en perfekt adventsljusstake! Inte massproducerad men ändå så enkel att den kan hänga med i många många år. Där på grenen ser ni också underkläderna från Anna PS som jag skrev om tidigare. Jag gick dock inte ut tomhänt utan en lite skål följde med hem. Små skålar har man aldrig för många av och det är fint att tänka på vår Gotlandsresa varje gång vi använder den.
11 nov. 2012

FABRIKEN | SUNDAY PICTURE

En riktig grå söndag med höstrusk har vi här i huvudstaden. Jag passar på att ta det lugnt efter helgens alla trevligheter och planerar lite pyssel. Inspirationen kommer mer och mer och nu har vi äntligen fått tillbaka lite ljus i lägenheten. Hurra! Jag har suttit och tittat igenom bilderna från sommarens semester på vackra Gotland och inser att det finns en hel del bilder jag inte visat, därför fick en av dem bli dagens bidrag till söndagsbilden. På en öde kalkväg ute på en udde stötte vi på ett gäng kor, jag slängde mig ut ur bilen med kameran i högsta hugg. Johan stod vid bilen och skrattade åt mig där jag trampade genom höggräset, hukade mig för att få till rätt vinklar samtidigt som jag försökte hålla koll på alla nyfikna kossor. När jag ser på bilderna nu minns jag ljuset den dagen, gråblått, helt fantastiskt! Jag ville aldrig lägga ner kameran. Hoppas den känslan kommer tillbaka.FIN SÖNDAG!
3 nov. 2012

B.A.R
Om några veckor ska jag på ett jättespännande event (mer om det senare) i samarbete med Restaurang B.A.R. Jag har hört talas om dem tidigare men inte varit där och inte heller tittat på deras hemsida, för ens nu. Där fanns det en massa fina matbilder som jag genast fastnade för och tänkte att jag borde visa. Restaurangen är dessutom numer MSC-märkt vilket betyder att all fisk kommer från hållbara bestånd, ett stort plus i kanten enligt mig. 


HA EN FIN LÖRDAG!