28 okt. 2012

MY WEEKEND



I brist på annat kommer här några bilder från min helg. Via Instagram. Mest för att ni ska se att jag fortfarande lever, för det gör jag. Det är bara lite bristande inspiration och många funderingar just nu. Jag känner dock att energi kommer smygandes och med den brukar inspirationen gå hand i hand, så snart är jag nog tillbaka. Min helg började fint med snö som låg på marken när jag gick till jobbet i fredags morse. Visst pirrar det alltid lite extra i magen när den första snön fallit? På kvällen var vi bjudna till fina vänner på Moules frites. Om ni inte minns, så håller jag ju på att lära mig att äta musslor så detta var till stor hjälp. Riktigt gott! Idag lyxade vi till det (första lönen och allt) och brunchade på nyöppnade American Table på Clarion Sign. En riktigt bra brunch som jag verkligen kan rekommendera!



HOPPAS NI HAFT EN FIN HELG!


20 okt. 2012

RAINY SATURDAY





Det vräker ner utanför fönstret. Igen. Hur mycket mer regn ska det hinna komma denna oktober? Nu är det ju trots allt rätt mysigt om man som jag får sitta inne under yllefilten med en kopp te och tända ljus. Tidigare idag var jag på massage på Naprapathögskolan här i Stockholm, något jag tänkt unna mig när ex-jobbet var klart och jag börjat jobba. Det kostar 200 kr för en knapp timme vilket jag tycker är riktigt bra. Dagens tips! Jag var, som jag misstänkte, väldigt stel och knutig så det kommer nog behövas några gången till innan sviterna av ett halvårs skrivande vi köksbordet är lösta. När jag ändå var ute och rände så passade jag på att gå förbi Cupcake STHLM och köpta lite lördagsgodis.



HAPPY SATURDAY!



14 okt. 2012

FABRIKEN | SUNDAY PICTURE




Så var det söndag igen. Vi var ute på en trevlig brunch i förmiddags och snart bär det iväg på bio, trevliga söndagsnöjen med andra ord. Igår var vi på bondens marknad och fyllde på förråden. Det är nästan slut på skördetiden nu med grönsaker men det är desto mer rotfrukter. Fina jordärtskockor, potatis, sötpotatis, pumpa och morötter. Sen blev det fin röd lök och vitlök. Det gäller att passa på när det finns tillgängligt hos bönder i närområdet, ekologiskt odlat. Det fick bli dagens bidrag till söndagsbilden, titta in på Fabriken för fler bilder!



HA EN SKÖN SÖNDAGSKVÄLL!


13 okt. 2012

MINIATURE WOODEN DACHSHOUND





Hej på er! Nu var det ett bra tag sen det blev ett inlägg här. Ber om ursäkt för det. Första jobbveckan är till ända och det har varit riktigt kul men jag har slocknat tidigt om kvällarna. Det är lite nya rutiner att komma in i och jag får se till att planera bloggandet lite mer eftersom det är för mörkt för att fota när jag väl kommer hem. Just nu njuter jag i fulla drag av min första lediga helg. Okej, helt ledig är jag inte för jag ska formatera färdigt ex-jobbet men jag tänkte offra min lördagkväll och jobba med det nu.


Den här söta lilla taxen budade jag hem på tradera för några veckor sedan. Jag och Johan är både väldigt svaga för taxar så då tycker jag att dom gör sig bra i inredningen här hemma. En riktig lite strävhårig tax skulle jag gäääärna ha men Johan drar allergi-kortet varje gång den diskussionen tas upp. Svårt att argumentera mot tyvärr. Så jag får helt enkelt hitta småttingar som den här så länge. Är det någon som sett en sån här tax tidigare och vet var den kommer från?



FIN KVÄLL!



7 okt. 2012

FABRIKEN | SUNDAY PICTURE





Så var det söndag igen och helgen har gått fort i vanlig ordning. Imorgon är det måndag men inte vilken måndag som helst utan den som det står "börja jobba" på i kalendern. Det är pirrigt men samtidigt ett stort lugn i magen. Det känns bra. Det är dags att säga hej då till alla års studier och bege mig ut i verkligheten. Idag passade vi på att förbereda oss för omställningen genom att planera veckans matsedel, veckohandla, baka och ta en söndagspromenad till slottsparken och plocka äpplen. Baket den här gången blev ett riktigt gott knäckebröd och får jag bara till några bilder så ska jag ta och dela med mig av receptet här!


HA EN FIN VECKA!


5 okt. 2012

ALVAR AALTO





Jag har en fin Alvar Aaltovas om jag fick av min farmor när jag tog studenten. Den har blivit stående i vitrinskåpet förutom vid enstaka tillfällen på våren då jag unnat mig att köpa tillräckligt mycket tulpaner för att den ska fyllas. Jag älskar den klassiska designen så det har känts en aning tråkigt men för någon månad sen, när en av mina orkidéer så ovanligt ledsen ut, kom jag på att den skulle kunna få agera kruka. Det blev ett lite hastigt och lustigt beslut och genomförande men utan tvekan en höjdare både för mig och orkidén  Bilderna är från den dagen för en dryg månad sen men nu har den satt igång och skjuta nya blomsterstänglar och massor av luftrötter.



2 okt. 2012

LINGONBERRY AND TOFFEE PIE





När jag var på Bondens egen marknad här i Stockholm för ett par veckor sedan slog jag till och köpte några kilo lingon. Det mesta har blivit sylt men lite sparade jag för att testa göra en lingonpaj med kola. Dom har blivit liggandes sen dess och sjöng verkligen på sista versen så jag tog med dom ut till Gården i helgen och bakade äntligen den där pajen. Den fick stående ovationer från familjen och det syrliga i lingonen kompenserades fint av den söta kolan. Dock är jag inte helt nöjd med receptet jag använde mig av så jag ska ge er ett som jag tror är bättre. Det viktiga är bara att ni håller koll på kolan och testar så att den blir den konsistensen ni vill ha. Detta görs enkelt genom att t.ex. droppa lite kolasmet i ett glas kallt vatten och känna efter hur fast den blir eller ta en sked och stoppa i kylen/frysen. Jag serverade pajen kall tillsammans med kanelgrädde, något jag verkligen kan rekommendera!





LINGON- & KOLAPAJ.
125 g kallt smör
2.5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 ägg

3 dl grädde
2 dl socker
2 dl sirap
ev. lite vaniljsocker
4 - 5 dl lingon

3 dl grädde
kanel efter behag

Nyp ihop det kalla smöret med mjölet och sockret till en smulig massa och blanda till sist i ägget. Tryck ut i en form och låt stå kallt ca 30-60 min. Grädda sedan i ugnen ca 15 minuter i 200 grader tills den fått färg. Ta ut och låt svalna. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka på ganska hög värme i ca 15 minuter eller tills kolan fått önskad seghet. Vänd ner lingonen och häll allt i pajskalet. Serveras kall med  kanelgrädde.





NJUT!