MOROTSCUPCAKES MED CITRONOLJA OCH YOGHURTFROSTING







Det här kan ha blivit dom fulaste cupcakes jag någon sin bakat fast dom var väääldigt goda. Jag identifierade det stora problemet till att frostingen blev på tok för lös men det fixas nog genom att låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter någon timme. Oljan ger en fantastiskt naturlig och fyllig citronsmak och är god både i bakverk, på salladen och hör å häpna, på glassen! I helgen åt vi vaniljglass med färska jordgubbar, rostade nötter och ringlad olja över. Vi testade både med citronolja och mandarinolja från Saltå Kvarn och jag kan lova er att det var en riktig höjdare! Som en nyttigare typ av kolasås som gav smak åt glassen. Men nu tillbaka till receptet. Dessa cupcakes går såklart bra att göra i en större morotskakevariant, då får man ju bara grädda kakan lite längre.

_________________________________________________________________________________________________


MOROTSCUPCAKES MED YOGURTFROSTING.
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
ca 4 dl rivna morötter
1 dl Saltå Olivolja Lemon

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt sist rivna morötter och oljan. Rör om väl så att allt blandar sig. Häll upp i formar och grädda i 175 grader i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.

4 dl yoghurt (10%)
2-3 dl florsocker
lite Saltå Olivolja Lemon att ringla över
Rör försiktigt om i yoghurten så att den blir lösare, häll i ett kaffefilter och låt troppa av ett par timmar eller tills du ser att konsistensen blivit tjockare. Blanda sedan med florsockret tills den blir så söt som du vill ha den. Låt stå kallt ett tag och bred, klicka eller spritsa ut  den på cupcakesen. Avsluta med att ringla över lite av olivoljan.

__________________________________________________________________________________________________