GOOD SUMMER SHOES

Som alltid när sommarvärmen har anlänt så börjar jag sukta efter skor. Jag har gått igenom mitt skoförråd och faktiskt insett att jag inte har så många sommarskor som jag trott. Tyvärr. Jag har haft en tendens att köpa billiga skor som känts bra för stunden men som inte hållit mer än någon sommar. Inte hållbart. Däför har jag nu börjat titta på märken som är ekologiska eller som på annat sätt kan bidra till en bättre värld och genom bra kvalité håller längre.

 

Swedish hasbeens, den omåttligt poppulara sommarskon skulle gärna få sitta på min fot i sommar. Lädret är naturgarvat vilket innebär att man inte använt skadliga kemikalier och den är helt fri från krom. Riktigt bra tycker jag!

Kavat är ett ekologiskt och certifierat skomärke som framförallt gör barnskor men dom har faktiskt en hel del fina damskor också. Höst/vinterskorna ha jag länge slängt tårnande blickar efter men denna fina ballerinasko skulle jag gärna utöka min skogarderob med.

Toms har fått rätt mycket uppmärksamhet och det med all rätt. Tyvärr är det inte certifierade i tillverkningen men för varje par skor som säljs så ger man ett par till barn i utvecklingsländer. Sådana initiativ gillar jag. Istället för att köpa de där vita tygskorna som slängs efter varje sommar skulle jag gärna satsat på ett par av de snygga från Toms. Antingen denna variant med snörning eller den klassiska skon.