.easter foodLantägg från frigående hönor. Endiver med sörmlandsädel, valnötter och päron.Svart rissallad med ägg, citronaioli, sparris och rostad mandel. Ägghalvor med rom, rödlök och crème fraiche samt några med räkor och chiliaioli.Färsk sparris och vårblommor.  Moules mariniere och ägghalvor med rom, rödlök och creme fraiche samt räkor och chiliaioli.
Tusen tack för alla era grattishälsningar! Så glad jag blev av att läsa dem, ni är allt bra fina!
Nu är vi hemma i lägenheten efter en härlig helg ute på Gården. Skönt har det varit och helgen har gått fort, för fort. Hela lägenheten doftade liljor när vi kom hem och det var fortfarande slående vackra. 


För en som mig som älskar att laga mat är påsken ett perfekt tillfälle att vara kreativ. Årets påskbord gick mer åt det marina hållet och vi försökte att tänka till och välja närodlat och ekologiskt. Fantastiskt gott var det! Mamma köper jättegoda ägg från en gammal tant som har frigående höns så det blev en hel del ägg med olika tillbehör. Svensk fisk i form av rökt makrill blev en god röra tillsammans med äpple, kapris och creme fraiche. Vi gjorde också moules mariniere eftersom blåmusslor (odlade) är bland det bästa man kan välja från havet ur klimatsynpunkt. Från Saltå Kvarn hade vi i smakrådet fått i uppgift att testa ett svart ris och ett spännande recept som blev helt fantastiskt gott. Vi bytte även ut lammet (eftersom vi bara hittade det som kom från Nya Zeeland, det är väääldigt långt bort) och istället blev det rökt vildand som mamma och O köpt på en liten lokal gårdsbutik. Det fanns mycket mer på bordet, gravlax, röror, sill, lokala ostar men jag hann inte fota eftersom ljuset försvann. Hoppas ni har haft en härlig påsk!


Etiketter: , ,