.urban gardening




Det andra trädgårdsprylen som fick följa med från Hemlängtan är den här behändiga lilla krukgöraren. Riktigt praktiskt att göra små krukor i återanvänt tidningspapper när man försår eller plantera om sticklingar. Det bästa är att man inte använder någon tejp så när det är dags att plantera om till större sätter man helt sonika hela tidningskrukan i jorden och så löser den upp sig. Miljövänligt och enkelt. 


Jag har både ekologiska fröer och ekologisk jord. En stor anledning till det är att jag i första hand kommer att odla ätbara grödor men även för att jag vill undvika att köpa produkter där de använts konstgödsel eller bekämpningsmedel. Det är väldigt viktigt för mig. I år har jag försått röd basilika, pepparmynta, slätbladig persilja och chili. Sen ska jag byta lite med mamma så att jag får lite vanlig mynta, basilika genovese och en planta med körsbärstomater. Resten ska planteras närmare sommaren men först ska jag och J planera hur vi vill ha det på balkongen och hur vi på bästa sätt får så mycke odlingsyta som möjligt. ;)






Urban gardening har blivit en trend som kommer allt mer och jag gillar det! I princip alla som har en liten balkong eller en solig fönsterbräda kan odla några krukor med kryddor och sallad. Perfekt, närodlat och om du väljer det, ekologiskt. Vill man avancera kan man skaffa sig en tomatplanta eller två och njuta av solmogna tomater när dom är som bäst. Det finns även dom som tar steget längre och odlar på den gemensamma innergården eller andra offentliga platser. Det har kommit en ny spännande bok om just detta, Gatsmart odling av Ulrika Flodin Furås, som jag gärna skulle läsa men för tillfället nöjer jag mig med min fina Slow Gardening.







FIN TORSDAG BÄSTA NI!



Etiketter: , , , , , ,