.my style





Den här månadens tema i fabriken är min stil. Som jag har funderat på detta. Jag skulle kunna, likt många andra, slänga ur mig en hel hög med klyschor men jag ska försöka hålla mig. Men ja, vitt. Det kan väl konstateras att jag gillar vitt men det får absolut inte bli för shabby. Jag blandar ut det med kontraster i svart, trä i olika nyanser, andra ruffa material som betong och växter. Jag älskar blommor och gröna växter men försökar vara ganska sparsam. Blanda vackert blommande med vintergröna växter som fyller en funktion likt svärmorstungans luftrenande effekt. Färg slänger jag in lite då och då men det går i perioder. Något jag vill bli bättre på är att spegla i inredningen är mitt norrländska ursprung. Det finns några inslag här hemma men jag hoppas kunna bli bättre på det framöver.






Sen finns det andra saker jag är väldig svag för, jag tänker främst på keramik. Hantverk. Jag tycker det är vackert att veta att det ligger arbete och kärlek bakom en produkt och att den inte massproducerats i en fabrik någon stans på andra sidan jorden. 






En sak jag skulle vilja belysa i min stil är hållbarhet. Då menar jag inte i första hand en stil som håller i längden utan en stil som inte är allt för belastande för milön, som inte kretsar kring konsumtion. Nej, jag är inte riktigt där än men jag försöker och jag blir bättre och bättre. Det gäller inte bara inredningsstil utan även livsstil. Ekologisk är nyckelordet och jag försöker genomsyra det i min vardag. Mat, hår- och hudvård, kläder, hygienartiklar och hushållsprodukter. Återanvända, köpa men även sälja begagnat.






Loppisfynd är ju en sak som ni kanske redan känner till att jag älskar men secondhand över huvud taget är något jag ofta titta efter. Innan i princip alla inköp vi gör letar jag alternativ att köpa det i andra hand via tex blocket, tradera eller någon närliggande loppis. Ibland får det ta lite tid och då hittar man oftast det man letar men andra gånger rinner tålamodet ut och då köps det nytt. Tålamodet är kanske något jag borde jobba på.






Puh, det blev ett långt inlägg med mycke bilder men jag tror nästan att bilderna visar min stil bäst. Vill ni se fler stilfulla inlägg så titta in hos Fabriken




FIN SÖNDAG!




Etiketter: , , , , , ,