.camilla norrbackBilder: camillanorrback.comCamilla Norrback är en av de senaste upptäckter jag gjort i mina försök att hitta ekologiska och miljövänliga klädmärken. Detta gillar jag skarpt! Såg ni dokumentären jag tipsade om? I så fall förstår ni varför jag är mån om att hitta bra ekologiska och medvetna designers och klädmärken. Textilindustrin är en enormt smutsig och förorendnde bransch där det framförallt är de som producerar textilierna som råkar illa ut men även vi som konsumenter kommer i kontakt med många av de kemikalier som finns i de kläder och skor vi konsumerar. 


Att skapa termen ecoluxury, som Camilla Norrback gjort, är ett smart drag enligt mig samtidigt som jag tycker att eko ska vara för alla. Det största problemet är tyvärr att vi fått uppfattningen om att kläder ska vara billiga tacka vare massproducerande stora företag där kvalité och miljötänket ofta sviker. Vi konsumerar hellre mycke och billigt än att satsa på ett dyrare plagg som håller i längden och som producerats på ett bra sätt. Fullständigt galet om du frågar mig. Vi som konsumenter har en enorm kraft att påverka genom de val vi gör, glöm inte det.


Camilla Norrbacks kläder kommer även som en kampanj på Campadre imorgon. HÄR kan ni bli medlem om ni inte redan är det.
FIN TORSDAG!
Camilla Norrback is a Swedish fashion brand that focus not only on strong collections and fashion but also on the environment by creating ecologically sustainable garments. I love that!

Etiketter: , ,