27 feb. 2012

.gyoza





Gyoza är utan tvekan min djupaste snabbmatssynd. Minns ni att jag hade cravings efter dessa goda små paket i höstas? Nu är det tillbaka igen, med råge. Lyckligtvis för studentbudgeten så kan man köpa frysta gyoza där vi veckohandlar till ett riktigt bra pris och med bra innehåll utan en massa konstiga tillsatser. Det allra bästa är nästan dippsåsen som jag gör på soja, sesamolja, risvinsvinäger, vårlök och lite chili. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det. 


Sen försöker jag göra som fina Mary skrev om häromdagen, sätta en liten guldkant på vardagen genom att lägga upp lunchen på mitt vackra keramikfat. Tyvärr är detta inte dagens lunch utan det jag åt i fredags. 





Vi har spenderat helgen på Gården. Andats ren lantluft, firat finaste morfar som fyllt 80, klippt äppelträd, myst med katterna och gått på loppis. Jag har fyndat. Loppissuget väcks otvivelaktigt till liv med vårkänslorna!



HA EN SKÖN MÅNDAG!



19 kommentarer :

  1. underbara bilder du tagit! Går att äta med ögonen :)
    Fin måndag till dig!
    kram

    SvaraRadera
  2. Superfina bilder, verkligen verkligen!!
    Jag älskar gyoza. Och nu blev jag inte mindre sugen. Jag gör egna med en fyllning gjord på köttfärs, morot och vitkål (som man fixar fint fint fint i en matberedare), riven ingefära, vitlök, sesamolja och soja. Sen doppar jag det i japansk soja med chiliflingor i.. Åhååå så gott!! Detta måste snart göras här hemma :D

    SvaraRadera
  3. å vad gott det ser ut, måste testa dessa, kan man köpa dom i vanliga mataffärer? låter som ni har haft en underbar helg! fin fortsättning på veckan, kram

    SvaraRadera
  4. Skönt att se att det inte bara jag som är dumplings-/gyozaberoende! Vi har dessutom en alldeles för bra kinesisk restaurang i en källare tvärs över gatan (efter att ha bott i Kina blir man lite picky, haha...), men nästa projekt får bli att laga själv... Tack för receptet på såsen, nu slipper jag pröva mig fram rörande den i alla fall :)

    SvaraRadera
  5. Jamen visst är det gott! Och såsen, mmmm... Vi frös in en massa färs från i lördags så vi gör nog en ny omgång i veckan, det är något i dem som gör att man blir lite lätt beroende av dem... :)

    Vackra bilder och fantastiskt fint fat!

    SvaraRadera
  6. Godmorgon!! Jag vill börja med att säga att du har en UNDERBAR blogg och detta måste mina söta läsare få ta del av så just idag är du DAGENS BLOGG!! Massa goa varma kramar till dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack! Så glad jag blir!! Kram Maria

      Radera
  7. Vill börja med att tacka för en fantastisk blogg! Väldigt inspirerande.

    Vill du tipsa om var du köper dessa godsaker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Jag köper mina på Daglivs här i Stockholm. Har inte sett just dessa någon annan stans men jag har för mig att ICA har någon fryst variant av dumplings och de kan även gå att få tag i på speciella kinesiska eller japanska affärer. De har jag däremot aldrig smakat.

      Ha det fint!

      Radera
  8. Det ser väldigt gott ut, nu blir jag inspirerad att själva göra dumplings!

    SvaraRadera
  9. Gratulerar att du är dagens blogg hos Vardagslyx=)
    gud så gott det där ser ut, har jag aldrig ätit vad är det i och var handlar du dem?
    Ha nu en underbar dag
    hälsningar Gabriella Hemma På Dunderbo

    SvaraRadera
  10. Tack! Blev väldigt glad när jag såg det. :)

    Jag handlar dessa frysta på Daglivs här i Stockholm men det finns andra typer av dumplings att få tag på på andra ställen. Både frysta och färska. Kinesiska och japanska restauranger har ofta dumplings eller gyoza på menyn. De kan även finnas frysta på ICA och speciella kinesiska eller japanska affärer.

    Det finns en massa olika fyllningar. Just dessa är en röra med kryddad blandfärs och vitkål i men det finns även andra med tex räkor.

    Jag rekommenderar verkligen att prova och om jag måste välja så gillar jag japanska gyoza bättre an kinesiska dumplings.

    Ha en härlig dag!
    Maria

    SvaraRadera
  11. Tänk att det alltid ska vattnas i munnen när man är här inne ;) Ser väldigt gott ut men lär ju inte finnas här i krokarna.
    Superfint fat också, vart ifrån kommer det?

    Kram!

    SvaraRadera
  12. Du blir då bara bättre och bättre på att fota. Ljusa och härliga bilder :) Jag får skylla kvaliten på mina bilder med att jag ofta fotar ett väldigt rörligt objekt... hehe (vi utelämnar mig och min dåliga kamera). Hoppas allt är bra! Kram Anna

    SvaraRadera
  13. Är på något sätt lite löjligt stolt över att du vardagslyxar "tack vare lilla mig".. missade det tidigare! Har provat dumplings men inte dessa, känner lite att det blev ett måste nu!! Och igen, det andra inlägget om kläder och klädindustrin..älskar! Förstår inte denna hysteri efter billigt, kvalitén är ju obefintlig, miljöförstörelsen är ofantlig och ansvaret är som totalt bortblåst! Fasikenvad bra du är Maria som lyftet detta på ett så otroligt bra sätt!!!

    SvaraRadera
  14. Oh, didn't know you could find these little treats ready-made in the shops. Spent numerous hours filling and winkling by hand...guess that got it's charm to but some times you need your dumplings quick, right!! Need to try the quick-fix-way!! ;)

    XoX

    SvaraRadera
  15. Looks like Nepalese Momo's :) Yummie!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tiden att lämna en kommentar!