.zucchinipasta


Bild: WholelivingVi fortsätter på temat mat idag för igår provade vi nämligen något, för mig, helt nytt. Zucchinipasta. Det visade sig vara en riktig höjdare! Tyvärr blev det inga bilder fotade igår, så går det när två av ens bästa vänner är där. Man är liksom för upptagen med att prata och skratta. Istället får ni se en annan ljuvlig bild på zucchinipasta men jag tänkte däremot dela med mig av receptet! Som vanligt är det en smula ungefärligt men ni får prova er fram.KRÄMIG ZUCCHINIPASTA MED KRÄFTSTJÄRTAR. 
2 port.


3 - 4 zucchini beroende på storlek
2 tomater
1 - 2 vitlöksklyftor
ett knippe gräslök
1.5 - 2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar
citron
salt och pepparOm zucchinin inte är ekologisk rekommenderar jag att den skalas annars kan skalet med fördel behållas. Använd en potatisskalare och skala långa remsor av zucchinin ända in till kärnhuset. Skålla och skala tomaterna och skär dem sen i bitar. Hacka gräslöken och vitlöken och blanda dem med creme fraichen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Zucchinin ska bara koka 1-2 minuter beroende på hur tjocka remsorna är och se till att vattnet är väl saltat. När de är klara ska de vara al dente. Häll av vattnet från zucchinipastan och häll i creme fraiche röran, tomaterna och kräftstjärtarna. Smaka av med några droppar citronsaft samt ev salt och peppar. 

NJUT!


We tried something new for dinner yesterday, zucchini pasta. It was delicious! I did not have time to take any pictures because two of my best friends were here but instead i found another lovely picture of zucchini pasta. If you want the recipe we made try translating the blog with the google translate gadget in the column to the left.

Etiketter: ,