.vintergrönt





I två hela dagar har solen skinit över huvudstaden. Båda dessa dagar har jag gått på långpromenader och njutit av solen i ögonen, snön på marken och mina värmande långkalsonger. Dessa promenader har gått förbi Plantagen där tanken först var att köpa lite nya vårlökar (vilket dom inte hade) men byttes snabbt ut till att hitta något fint vintergrönt eftersom de var halva priset. En vacker svärmorstunga (Sansevieria) fick följa med hem igår och jag älskade den så mycket att jag var tvungen att gå tillbaka idag och köpa en till. Tyvärr var halvapriset-kampanjen slut men det fick gå ändå.



Dessa fina växter är inte bara fina att se på utan även bra för inomhusmiljön. De renar nämligen luften från formaldehyd, bensen, trikloretylen och tar upp koldioxid nattetid. Här finns det mer information om växter som är bra för mer än bara ögat. 




FORTSATT FIN TISDAG!




I have fallen for a new plant that I bought the other day, Sansevieria trifasciata. I had to go back today and get another one. This plant is good for more than just its look, it is one of the best plants for improving indoor air quality by passively absorbing toxins such as nitrogen oxides and formaldehyde. 

Etiketter: ,