6 jan. 2012

iris hantverk
Jag är svag för de vackra borstarna i trä som kommer från Iris Hantverk. Vi har några stycken nu och det senast tillskottet är den oerhört vackra sopborsten formgiven av Tove Adman och Hans Edblad. Diskborsten används dagligen (ja, eller nästan) och är lite blöt på bilden, annars är den inte fullt så mörk i träet. De fina borstarna och sopen kommer från butiken Hemlängtan.


Nu har jag parkerat mig i soffan för kvällen med en skål med smågodis och ska titta på senaste delen av Downton Abbey. Jag har missat några delar men det har ändå varit en av höstens höjdpunkter på tv.


"I slutet av 1800-talet startades ett litet borstbinderi i Stockholm. Det blev en lyckad rörelse, så lyckad att den finns än idag. Nu, som då dras varje borste för hand av människor som saknar synförmåga. Handgjort och fingertoppskänsla får här en ny dimension. Alla borstar är av exklusiv design och tillverkas av mestadels naturmaterial."


6 kommentarer :

 1. Nydelig...
  Ingen sak å koste unna smuler, med det lekre settet ;)
  Ha en strålende helg.
  Klem May Helen

  SvaraRadera
 2. Dina bilder är godis för ögat! Jag vill också sopa upp Ollebus smulor med ett så fint sopset!

  SvaraRadera
 3. Hello sötnos!

  Ja nu är det långhelg som gäller, hallelujah!! Det var fantastiskt att vakna till klarblå himmel, sol och pudersnö, lägligt också:) Så vi begav oss ut i solen i skogen med lillkillen, ahh skogsluft!!:) Annars är all jul borta och storstädningen är avklarad, nu ska vi bara njuta resten av helgen.

  Älskar sopsetet! Det är så himla fint! Och jag saknade det verkligen när lägenheten var FULL av barr här igår:P

  Imorgon måste jag få tag på vita ranunklar, bara måste.. dessa fantastiska blomster! Nu ska jag surfa runt efter massa fint vårnytt:)

  Vad gör du annars i helgen då?

  Kraaam!

  SvaraRadera
 4. Den sopborsten har vi, tror att den är 5-6 år nu och den har hållit så bra. Kanske är dags och uppgradera till en fräsch.

  Lite roligt också, för jag sitter här i soffan med en kopp te och Recidence. Teet i exakt samma kopp som den du har i bilden nedan ;)

  Ha det så mysigt på Fotografiska i morgon, Det finns vykort, men mycket var utsålt. Jag var på jakt efter de med flickan med svarta vingar, men de var slut.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också Iris Hantverks borstar, de är så fina. Fina bilder du bjuder på.

  SvaraRadera
 6. Har också setet.. dessvärre har dottern min lekt sönder skyffeln som fått vara käpphäst. Grrrr...

  Fina bilder, som alltid!

  SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tiden att lämna en kommentar!