pumpakaka
Pumpakakan som bakades igår blev faktiskt en riktig höjdare! Jag har bara använt pumpa till soppor tidigare men aldrig bakat med dem så detta var något helt nytt. Jag utgick ifrån ett morotskake recept och valde att göra den ganska kryddig och frostingen smaksattes med citron. Den blev mer kompakt än en morotskaka och lite saftigare. Mums!


Pumpakaka

tre deciliter socker
tre ägg
tre deciliter mjöl
en tesked vaniljsocker
tre teskedar bakpulver
en tesked malen kardemumma
två teskedar ingefära
en och enhalv tesked kanel
en nypa salt
en deciliter raposolja
fyra deciliter finriven pumpa

femtio gram rumsvarmt smör
hundra gram philadelphiaost
fyra deciliter florsocker
rivet citronskal från en ekologisk citron
några droppar citronsaft Vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Ta ur kärnorna, skala och riv pumpan fint. Vänd ner i smeten tillsammans med oljan. Häll smeten i en oljad form med löstagbar kant. Grädda i ca 55 minuter i 150 grader (varmluftsugn), kontrollera med sticka så att den är färdig. Låt kakan svalna. 

Blanda smöret och osten till en jämn smet, vänd i florsockret och citronskalet. Smaka av med citronsaft tills frostigen får önskad syra. Bred sen över den svalnade kakan.


Njut!

The pumpkin cake I baked yesterday was a real success! I used the recepie from a carrot cake with a lot of spices and made a frosting with cream cheese and lemon. Delicious!


Etiketter: ,