Hösten är tiden för comfort food. Varm mysig mat för regniga dagar. I söndags var en sådan dag då jag egentligen inte var sugen på att laga mat, äta själv är så trist, men behovet efter något varmt och mysigt fanns där. Då är det perfekt att slänga ihop en snabb och ack så enkel tomatsoppa. Jag smaksatte den med basilika från odlingen på balkongen och vitlök. Till det blev det en skiva av ett gott surdegsbröd med valnötter.
Enkel tomatsoppa med basilika
Färska tomater i säsong eller hela tomater på burk.
Två vitlöksklyftor
Olivolja
Ett knippe basilika
Saltås vita balsamvinäger
Salt och peppar
Finhacka vitlöken och rosta lätt i olivolja. Häll på tomaterna och koka upp med en skvätt vit balsamvinäger, salt och peppar. Hacka basilikan grovt, släng i och mixa sedan soppan till önskad konsistens. Om man vill kan man även tillsätta en halv tärning grönsaksbuljong.
.....
En sista sak. Snälla. Ät ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt så slipper ni få i er giftiga och hormonstörande bekämpningsmedel. Ni bidrar även till ett mer naturligt jordbruk, sätter press på producenter och värnar om djuren, naturen och miljön. För mig är det självklart.
.....
Etiketter: Mat och bak, Recept