runda pizzor



Hemmagjorda pizzor: 1: Fetaost, kalamataoliver, bifftomat, rödlök och färsk basilika. 2: Kronärtskocka, mozzarella, rödlök och färsk oregano. 



Något som blev bättre när vi flyttade var matlagningsmöjligheterna. Vi har nu en varmluftsugn (och en gasspis som jag inte lärt mig hantera än) vilket betyder att vi nu kan göra RUNDA pizzor när pizzasuget sätter in. Det ni. Förut gjorde vi alltid i långpanna och fyllde halva var för man vill ju trots allt äta tillsammans. Det är bara något liiiite trevligare över runda pizzor. Sen är det ju framförallt råvarorna som spelar roll. Vi har lyxen att ha en mamma som försett oss med ofantligt goda tomater och jag har odlat upp en egen liten kryddtäppa på balkongen. Deg och tomatsås gör vi själva (det är inte svårt alls!) och när pizzorna gräddas serveras de med färsk ruccola, lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Mums!







För mig är de även viktigt att ha bra oljor och vinäger att jobba med. Många av mina kommer från Saltå Kvarn. Några har jag fått genom Smakrådet och andra kan jag inte vara utan. Har ni testat deras vita balsamvinäger? Söt och magiskt god!



TACK för era fina kommentarer om vårt sovrum! Ska försöka ta mig lite tid ikväll att besöka er men nu måste jag visst fortsätta att plugga... 




FIN SÖNDAG!





Etiketter: ,