Saltå Kvarn Smakråd - del 2





Så var det dags för att återigen få testa olika Saltå Kvarn produkter. Eftersom vi lever i ett fullkomligt flyttkaos och det onekligen har varit full rulle de senaste veckorna kommer här mitt bidrag lite i sista minuten. Produkterna som skulle testas den här gången var små vita bönor (torra), olivolja classico, vit balsamvinäger och pumpakärnor. Även denna gång valde jag att göra egna recept och dagens lunch blev denna, en sommrig sallad med färsk spenat, avocado, jordgubbar, getost och rostade pumpakärnor. Bönorna bakas just nu i ugnen och kommer få bli dagens middag. Ett inlägg om det kommer senare.






...................................................................................................................................



SOMMARSALLAD MED GETOST OCH JORDGUBBAR

färsk bladspenat
jordgubbar
avocado
getost
pumpakärnor

flytande honung
Saltås vita balsamvinäger
Saltås olivolja classico

svartpeppar
citronskal


Skölj bladspenaten, skär avocadon i bitar, skiva jordgubbarna och smula getosten.  Rosta pumpakärnorna tillsammans med lite havssalt tills de börjar knäppa. Lägg upp allt på en tallrik och strö över pumpakärnorna. Vinegretten kan med fördel värmas upp lite för att honungen ska blanda sig lite bättre. Ringla över den, riv lite citronskal och ta några varv på svartpepparkvarnen. 



...................................................................................................................................



Både oljan och den vita balsamvinägern har vi använt tidigare för att göra vinegretter. De är riktiga höjdare!! Även pumpakärnorna får ett stort plus. Just Saltå Kvarns har jag inte provat tidigare med det var riktigt bra. När jag pluggar brukar jag göra små frukt-, nöt- och frömixer och då är pumpakärnorna alldeles ypperliga. Rostade som orostade.



Etiketter: , , ,