19 juni 2011

Saltå Kvarn Smakråd - del 2





Så var det dags för att återigen få testa olika Saltå Kvarn produkter. Eftersom vi lever i ett fullkomligt flyttkaos och det onekligen har varit full rulle de senaste veckorna kommer här mitt bidrag lite i sista minuten. Produkterna som skulle testas den här gången var små vita bönor (torra), olivolja classico, vit balsamvinäger och pumpakärnor. Även denna gång valde jag att göra egna recept och dagens lunch blev denna, en sommrig sallad med färsk spenat, avocado, jordgubbar, getost och rostade pumpakärnor. Bönorna bakas just nu i ugnen och kommer få bli dagens middag. Ett inlägg om det kommer senare.






...................................................................................................................................



SOMMARSALLAD MED GETOST OCH JORDGUBBAR

färsk bladspenat
jordgubbar
avocado
getost
pumpakärnor

flytande honung
Saltås vita balsamvinäger
Saltås olivolja classico

svartpeppar
citronskal


Skölj bladspenaten, skär avocadon i bitar, skiva jordgubbarna och smula getosten.  Rosta pumpakärnorna tillsammans med lite havssalt tills de börjar knäppa. Lägg upp allt på en tallrik och strö över pumpakärnorna. Vinegretten kan med fördel värmas upp lite för att honungen ska blanda sig lite bättre. Ringla över den, riv lite citronskal och ta några varv på svartpepparkvarnen. 



...................................................................................................................................



Både oljan och den vita balsamvinägern har vi använt tidigare för att göra vinegretter. De är riktiga höjdare!! Även pumpakärnorna får ett stort plus. Just Saltå Kvarns har jag inte provat tidigare med det var riktigt bra. När jag pluggar brukar jag göra små frukt-, nöt- och frömixer och då är pumpakärnorna alldeles ypperliga. Rostade som orostade.



9 kommentarer :

  1. Ser väldigt gott ut! Och färgkombination är fantastisk! :)
    kram
    Lana

    SvaraRadera
  2. Åh så många fina inlägg igen! Detta ser verkligen jättegott ut!Jag har också ätit en massa sallader nu i sommar.
    Jobbigt med flytt, men du får bara försöka tänka på slutresultatet! Tror att ni kommer att få det så mysigt och fint!
    Kram,S

    SvaraRadera
  3. Åååh, så gott det ser ut och dina foton är som alltid jättefina!!

    Hoppas ni snart kommer iordning i ert flyttkaos och att ni kommer trivas i er nya lägenhet!

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Åh, så gott det ser ut. Det vattnas i munnen på mig. Den salladen bara måste jag testa att göra. :) Tack för tips och inspiration!

    Ha en fin dag!
    Kram från C

    SvaraRadera
  5. Oh så gott det både låter och ser ut!! Blir genast sugen på att titta över våra inköp här hemma och testa lite ny middagsmat!
    Tack för receptet! Och tack för du vill vara med i utlottningen!:)

    KRAM

    SvaraRadera
  6. Mmm, vad gott! Och vegetariskt också - det uppskattar jag. Det kurrar ordentligt i magen på mig nu :)

    Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  7. Ser fint ut! Men Maria... Får man verkligen blanda ned jordgubbar i maten...? Känner mig skeptisk.

    :)

    SvaraRadera
  8. Hahaha, Caroline! Jag vet att både du och Hanna anser det att vara en dödssynd att blanda frukt i maten men det var faktiskt väldigt gott. Getost och jordgubbar är mums!

    Ses imorgon!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Å vad gott det där såg ut,det måste jag prova, jag gjorde en liknande sallad fast med päron och valnötter, kan varmt rekommenderas :) tack för en inspirerande blogg!

    SvaraRadera

Tack snälla för att du tar dig tiden att lämna en kommentar!