Saltå Kvarn Smakråd - del 1:2


BULGURAndra produkten som skulle testas och utvärderas i första delen av Smakrådet var bulgur. Just bulgur är inget vi ha haft hemma på väldigt läge av någon anledning jag faktiskt inte kan komma ihåg. Vi bytte ut bulguren mot quinoa och jag ska säga att jag var en aning tveksam till hur jag skulle känna för bulguren nu.

Varken jag eller J var egentligten så hunriga därför blev det en enkel och lätt middag som intogs på balkongen med varsin gaffel och en skål med ljummen bulgursallad med tabouleh influenser.


BULGURSALLAD MED GETOST

2 dl bulgur
Grönsaksbuljong
Ett paket körsbärstomater
Ett knippe bladpersilja
1/2 stor rödlök
ca 100g getost
1/2 liten citron
1-2 msk olivolja
Salt och peppar

Koka bulguren i grönsaksbuljongen enligt anvisningar på paketet. Klyfta de små körsbärstomaterna, hacka löken och persiljan grovt. Blanda allt i en skål och smula ner getosten i lagom bitar. Smaksätt med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Dekorera med några fina blad och njut!


OMDÖME

Jag blev positivt överraskad av bulguren och kan inte alls minnas varför vi valde att utesluta den. Jag gillar de stora kornen som ger struktur och bjuder på lite tuggmotstånd. Plus får den även för färgen. Detta recept kan jag verkligen rekommendera, det blev jättegott. Både jag och sambon ger två tummar upp!


Etiketter: , , ,