Annorlunda vårprimörer
Hej på er!


Har ni lika gråmulet väder som vi har här i  förorten idag? Igår strålade dock solen och termometern visade 18 grader. Underbart! Tack rara för era krya på dig hälsningar, det är på väg åt rätt håll nu.


Igår kom mamma och O hit för att fira mitt åldersskifte samt att spendera natten då de skulle flyga tidigt i morse. De bjöd på en riktigt god middag med vårprimörer och hemlagat i fokus. Min mamma är väldigt intresserad av medicinalväxter och ätbara växter, att ta av det naturen erbjuder. Hon hade gjort en fantastiskt god och annorlunda förrättssallad. Basen var vanlig sallad och sen fanns där smultronblad, kirskål, älgört, egenodlade ärtskott och små fina maskrosblad. Till det en krämig avocado, några räkor och en god vinegrette - hur gott som helst. O hade kärnat eget smör som jag fick smaksatt med havssalt och de bjöd även på en hemmagjord färskost med gräslök som serverades på surdegsbröd. De är så fantastiskt duktiga! Tack!

Med sig hade de även underbara små buketter med de allra första vårblommorna från Gården och i glasen serverades något så annorlunda som björkdricka. Riktigt gott är det!


Nu ska jag jobba lite innan det bär iväg för att uträtta lite ärenden. Det gäller att passa på då vi fått låna bilen.


Ha en riktigt fin tisdag!


Etiketter: , , ,