Får det lov att vara en bulle?



Eftersom snön ställde till det så jag aldrig tog mig intill skola så blev det bullbak istället. Rimbobullar från det senaste numret av Lantliv mat&vin. De vart rysligt goda så jag tänkte dela med mig av receptet här!

Rimbobullar, ca 30 st

Deg
50g jäst för söta degar
2 dl mjölk
150 g smör
2 msk strösocker
ca 7dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör (inte socker som jag råkade skriva tidigare)
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Ägg till pensling
Florsocker att pudra

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll över mjölken och värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Häll i sockret och vetemjölet och forma en kladdfri deg.

2. Fyllning. Rör rumsvarmt smör tillsammans med sockret och vaniljsockret så att allt blandas.

3. Dela degen i två delar. Kavla varje deg till en ganska tunn kvadrat och dela sedan varje del i 16 små rutor. Lägg en sked av fyllningen på varje ruta och vik in sidorna. Lägg i en bullform på en plåt och låt jäsa i 1,5 - 2 timmar.

4. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda sedan i 225 grader i ca 8 minuter. När bullarna sedan svalnat pudras de med lite florsocker.

Ät och njut!!

Etiketter: ,