Ogräspaj


I min mammas del av familjen blir matlagningen ofta lite man tager vad man haver och så även i helgen. Efter en dag med utflykter och trädgårdsjobb blev middagen inspirerad av ett recept jag läst i någon av de matmagasin jag investerat i de senaste veckorna. Kirskålspaj med fetaost, tomat och rödlök visade sig vara en riktig höjdare och dessutom blir man ju av med lite av det där odrägliga ogräset. Jag mins inte hur receptet i tidningen såg ut men så här blev vår variant;
________________________________________________________________________

Kirskålspaj med fetaost

Pajdeg
100 g smör
3 dl fullkornsvetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
ca 1 liter späda kirskålsblad
200 g fetaost
2-3 tomater
1  rödlök

Äggstanning
3 ägg
2,5 dl mjölk
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Knåda pajdegen slät, tryck ut i en pajform, nagga och förgrädda i ca 10 min.   Förväll kirskålen i saltat vatten någon minut och häll av. Skiva löken, hacka tomaterna och smula fetaosten i inte allt för små bitar. Fördela fyllningen i pajformen och häll över äggstanningen. Grädda i ca 40 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg. 
________________________________________________________________________

Etiketter: , ,