Lyxig spenat- och ricottatortellini


Det har bilvit mycket mat här på bloggen den senaste tiden men det är så, som jag nämnt tidigare, att jag få en massa inspiration och energi att laga mat när våren kommer. Vegetariskt har bilvit vardag här hemma och jag skulle tro att vi äter det fem dagar i veckan. Ur energisynpunkt är vegetariskt mycket bättre samtidigt som det känns bättre att inte stödja massproduktionen av kött i större utsträckning. Denna tortellinirätt är en återkommande favorit här hemma som aldrig slår fel och som går snabbt att göra. Den kanske inte hamnar på listan av nyttigaste måltiderna men vad gör väl det emellanåt!?
__________________________________________________________________________

Spenat- och ricottatortellini med tomat-, salvia- och parmesansås

500 g fullkornstortellini med spenat och ricotta
en ask körsbärstomater
1 dl grädde
riven parmesanost efter bahag 
några blad färsk salvia
salt och peppar

Koka tortellinin enligt anvisningarna. Dela tomaterna i fyra och fräs dem snabbt i lite olivolja. Salta, peppra ordentligt och häll över grädden. Låt koka upp och riv ner parmesanosten och de strimlade salviabladen. Koka någon minut och häll sedan i den kokta tortellinin. Rör om så att allt blandas och såsen tjocknar lite. Njut!
__________________________________________________________________________

Etiketter: ,