Red velvet cupcakes


Jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på red velvet cupcakes som jag bakade till födelsedagsfikat för två helger sen. Receptet kommer ursprungligen från sydstaterna i USA och den röda färgen uppkom genom en kemisk reaktion mellan kakao, ättika och filmjölk men idag tillsätter man även färgämnen för att få den där riktigt röda färgen.

Har tagit en liten paus i skrivandet för att prata med min lillebror på skype som är på andra sidan jorden just nu. Vi är ju inte avundsjuka alls! Bara lite, eller ganska mycket. Men, nu är det ju så att vi förmodligen också  kommer att befinna oss där om ett halvår......
_____________________________________________________________________

Red velvet cupcakes med vaniljfrosting, ca 20 st

3,5 dl socker
120 g smör
2 ägg
4 dl mjöl
4-5 msk kakao
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 dl filmjölk
3 msk röd karamellfärg
3 tsk vaniljsocker
1 tsk ättika

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker med elvisp tills det är fluffigt, ca 3 minuter.
3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills ägget är helt utblandat.
4. Blanda de torra ingredienserna, mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat skål.
5. Blanda filmjölk, karamellfärg och ättika i en tredje skål.
6. Rör försiktigt ner 1/4 av mjölblandningen i smör/sockerblandningen och därefter 1/3 av  filmjölksblandningen. Fortsätt att blanda i mjöl varvat med filmjölk tills allt är på plats.
7. Häll upp smeten i muffinsformarna, fyll dem till ca 2/3. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.

Vaniljfrosting

60 g rumstempererat smör
100 g philadelphiaost
5 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker

Blanda ihop alla ingredienser i en skål och rör tills det blivit en slät frosting utan klumpar. Spritsa eller bred på de svalnade cupcakesen.
_________________________________________________________________________

Etiketter: ,