Passion


Det har varit en riktigt bra helg! En jättemysig kväll med riktigt god middag i fredags och lika trevligt som alltid när E och J var på besök igår. Efterrätten i fredags bestod av en helt fantastisk passionsfruktfromage. Lagomt lätt men ändå krämig samtidigt som passionsfrukternas syrlighet balanserades perfekt. Tänkte att jag måste dela med mig av den här. Jag hoppas att ni haft en fin helg och är laddade inför en ny vecka.

..........................................................................................................

Passionsfruktfromage

5 st passionsfrukter
2 st gelatinblad
2 st ägg
4 msk socker
1.5 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min, skrapa ur innehållet ur passionsfrukterna i en panna och värm det något. Smält ner gelatinet i passionsfrukten och rör om så att det fördelas ordentligt. Dela på ägget och vispa vitan till ett hårt skum i en skål, vispa gulan tillsammans med sockret pösigt i en annan och i en tredje skål vispas grädden. Se till att passionsröran har svalnat och blanda den med ägg- och sockersmeten. Rör sedan försiktigt i grädden och vänd till sist ner äggviteskummet. Portionera ut i vackra glas eller skålar och låt stå kallt ett tag innan servering. Njut!

.....................................................................................................................

Etiketter: ,