29 nov. 2009

Julklapp

Bild: praginfo

Jag och J brukar inte ge varandra julklappar utan istället brukar vi göra någon form av aktivitet ihop. Förra året gick vi ut och åt riktigt gott men i år blir det en resa. Vi har länge pratat om att passa på att besöka stora städer i Europa eftersom vi bor så nära Arlanda men av någon anledning har det inte blivit av. Vår julklappsresa kommer att gå till Prag en fantastiskt vacker stad och till J's stora glädje är ju Tjeckien känt för sitt goda öl. Resan går av stapeln till våren, något att se fram emot dessa gråa vintermånader.

26 nov. 2009

Almanacka för 2010

Det börjar bli hög tid att införskaffa en almanacka för 2010. Jag lever efter min så eftersom vi spenderar en hel del tid ihop vill jag ha en som uppfyller alla mina krav. Jag har lyckats smalna av mitt val till två olika, dels denna från Ordning&Reda. Den är enkel men känns rejäl med skinnpärmen, dagarna är vertikala och det finns mycket plats att skriva på. Den andra kandidaten är från Personlig almanacka där man kan välja egna tillval och årets kollektion är gjord av den duktiga grafiska formgivaren Isabelle Norman, men frågan är om man kan bli less den!? Detta livsavgörande beslut måste snart fattas eftersom våren redan börjar planeras.....

24 nov. 2009

En månadDet är svårt att få känslan av att det bara är en månad kvar till julafton när man tittar ut genom fönstret och termometern visar + 10. Det blev inte så mycket julpyssel som jag tänkt i helgen eftersom jag mest legat och knaprat ipren och druckit thé men några saker fick vi i alla fall upp. Nu känner jag mig mycket bättre och dagen kommer att bestå av skrivade. Två arbeten ska in i början av december och jag känner mig minst sagt lite off, tur är det att jag har duktiga medarbetare. Hoppas att ni får en fin vecka!

20 nov. 2009

De första

.
De första hyacinterna har letat sig in till oss och de har fått bosätta sig i två vackra vaser i glas. Jag är en människa som påverkas mycket av att ha blommor runt mig och jag älskar julens hyacinter, amaryllis och julrosor så fler än dessa två blir det garanterat. Jag har brottats med halsont att par dagar och har absolut inte tid att bli sjuk just nu, så därför blir det nog en lugn helg.

18 nov. 2009

Vernissage och julpyntning

Idag var sista gången på keramikkursen, en sak är säker och det är att jag kommer fortsätta till våren! Nu är alla mina alster glaserade (majoriteten blev vita, förvånade?) och vernissage väntar om två veckor, sen får jag ta med mig dem hem. Så klart lyckades jag pilla sönder en bokstav jag gjort, typiskt mig.
.
Resten av veckan är riktigt fullbokad med massor av roliga möten och event. Jag ska dessutom ta mig en sväng på stan förbi Granit och införskaffa lite julattiraljer för i helgen, kära vänner, blir det julpyntning av!

14 nov. 2009

Cravings

.
Jag har haft cravings efter cupcakes i flera veckor och nu när det ändå är helg så kan man väl unna sig en eller kanske tre!? Ska snart ta och trampa ner till affären och inhandla lite ingredienser. Idag har vi haft ett riktigt kvalificerat skitväder här strax norr om Stockholm, tunga regnmoln, kalla vindar och ett ihållande duggregn. En perfekt dag för att storstäda vilket vi faktiskt gjort, puh! Ikväll ska vi kura här hemma med tända ljus och se någon bra film, dricka thé och äta cupcakes. Hoppas ni får en fin lördagskväll!

10 nov. 2009

Hot Chocolate

.
Vi är hemma igen efter en jättemysig helg i vintervita norrbotten och vi saknar redan värdes sötaste Arvid. Tur att det snart är jul. Här hemma finns ingen snö men Hot chocolate värmer gott i det kalla höstvädret. Extra lyxigt är det också när vi fått denna chokladen av fina vänner. Tack!
.
Den lediga dagen fylls fort med städning, långkok, veckohandling och diverse jobbsaker men ikväll blir det mys i soffan framför en bra film. Hoppas ni får en fin tisdag.

5 nov. 2009

Gladiolus i höstrusketDe vackra vita snöflingorna som föll tidigare idag verkar nu ha övergått helt i regn, trist. Förra helgen gick jag förbi hötorget innan de stängde och köpte en bunt röda vackra Gladiolus för en billig peng. De blommar för fullt och ger lite liv i detta tråkiga, gråa höstväder. Idag har ja också sett till att vaccinera mig så nu kanske jag slipper A(H1N1) och dessutom gjort samhället en tjänst.

Imorgon blir det ett tidigt pilatespass och sedan bär det av norr ut där jag möter upp J. Helgen spenderas i Piteå där vi ska träffa familj och vänner, det ska bli så mysigt!

2 nov. 2009

Minigran

.
Ny månad, nya kurser och nya utmaningar. Jag har tagit på mig ett styrelseuppdrag som känns otroligt spännande och är en möjlighet för mig att utvecklas och växa. Det känns jätteroligt med också lite nervöst.
.
Idag stormar det här och jag ska inte göra någonting vettigt utan krypa upp i soffan under en filt och läsa mysiga tidningar, dricka thé och se en och annan serie. Igår passade jag på att ta in en minigran som är så otroligt söt där den står på sniskan, lite jul- och vinterstämning. Jag skickar en stor kram till min Ma som ligger i influensan.