31 aug. 2009

Slovenien.
Vilken underbar semester vi har haft! Slovenien är ett helt fantastiskt land med så mycket att erbjuda. Ena stunden badar vi i ljumma medelhavet för att en timmes bliresa senare befinna oss bland alptoppar. 30 gradig värme, solsken och kristallklart vatten både i havet och i de vackert grönblå källfloderna som slingrar sig genom dalgångarna. God mat och trevligt folk som utan tvekan, och med all rätt, är stolta över sitt land. Jag lovar att visa mer, det är lite mycket just nu men jag återkommer snart.

23 aug. 2009

Semester

.
Nu åker vi på semester en vecka! Vi ska njuta av god mat, sol och uppleva ett annorlunda land tillsammans med min familj. Tur att vi har fina grannar som pysslar om vår lägenhet och vattnar alla blommor. Jag återkommer om en vecka, full av energi. Hoppas ni har det fint!

20 aug. 2009

Morotscupcakes

Så är det dags för min sista arbetsdag, tiden har verkligen gått fort. På fikat imorgon bjuder jag på mina morotscupcakes med limefrosting, en favorit som bakats några gånger vid det här laget. På kvällen blir det kräftskiva med fina vänner som vi saknat men som vi nu har lyxen att va nära ett helt år. Nu måste jag ta ut den sista plåten ur ugnen, ha en fin kväll!

16 aug. 2009

IndustrilamporHos samma söta dam där jag köpte äppellådorna gjorde jag kanske mitt största fynd på hela resan, två svarta industrilampor i emalj! De är riktigt gamla med tillhörande patina och har suttit i ett fiskrenseri i Belgien. Jag fullkomligt älskar dem även om en del i min omgivning inte riktigt förstår varför. Som tur är tycker J att de är helt okej så en hänger just nu över matbordet. Jag måste ordna med en bättre upphängning men jag gillar att känna känslan över hur det blir. Någon gång när vi har ett stort bord så är det tänkt att båda lamporna ska hänga tillsammans, då blir det ännu mer effektfullt.

13 aug. 2009

Höstkänslor

Bilder: H&M, Lindex och Nicework

Regnet fullkomligen vräker ner och ett kraftigt åskoväder har just dragit förbi. Jag kröp upp i en av stolarna på balkongen under en mysig filt med en thékopp i handen och tittade på skådespelet. Naturens krafter får en att kännas sig så liten.

Höstkänslorna kommer krypandes mer för var dag och snart är det dags att plocka äpplen i äppelparken. Min höstgarderob behöver ett rejält lyft och här är lite av det som införskaffas. I höst blir det mycket naturvitt, brunt, lila och stickat för min del och ett par rejäla svarta stövlar passar till slasket. Nu ska jag tända lite ljus och fixa kvällsfika tills J kommer hem från träningen. Ha en fin kväll!

11 aug. 2009

SurströmmingNu blir det glest bland inläggen igen, det finns så mycket annat som tar upp min tid. J var på fiskeresa förra veckan så i fredags efter jobbet tog jag mitt pick och pack och begav mig till mamma och O på Gården. När vi kom ut dit drog vi upp färskpotatis, lök och plockade tomater för att njuta av surströmming på hällen vid äppelhagen. Underbart gott!

Det blev en jättemysig helg full av bärplockning, fiske, loppisar, sena middagar och mysiga stunder. Tusen tack!

5 aug. 2009

Ales stenar och uppdate


Idag blir det bilder från Ales stenar som vi besökte innan vi åkte från Österlen för att besöka västkusten. Vackert öppet landskap med stenar som får en att tänka tillbaka till en svunnen tid.

Jag är tillbaka på jobbet igen efter 4 underbara veckors ledighet och är helt slut. Jag har inte riktigt vänt tillbaka dygnet vilket medför en del problem när klockan ringer 5:30 på mornarna. I helgen hade jag min fina vän Siri här innan hon skulle flyga vidare till USA. Vi tog en sväng till Sigtuna, fikade, pratade och hade trevligt. Siri är min stora inspirationskälla i köket, hon kan laga en lyxmåltid på en morot om hon vill dessutom är allt vegetariskt, ett område där jag är i stort behov av inspiration. Till middag lagades ravioli med ricotta och spenat med en sås på körsbärstomater och grädde toppat med massa färskriven parmesan. Mums! På söndagen hade jag och J en mysdag då vi bland annat åkte till Sigtuna för att luncha i hamnen. Lite lyx får man unna sig sista dagen innan jobbet.

Igår blev det Skansen. Allsång, björnungar och härliga vänner gör så klart kvällen lyckad.