Biskvier med hallon och vit choklad

Detta var mitt bidrag till kaktävlingen igår, de fick en fin andraplacering så det får man väl vara nöjd med! Tänkte att jag skulle lägga upp mitt recept här för det blev verkligen fantastiskt goda!

Biskvier med hallon och vit choklad
Ca 20 st.
.
Bottnar:
2 äggvitor
200 g mandelmassa
.
Hallonsmörkräm:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
1–2 msk hallonpuré*
.
ca 250 g vit choklad

*Koka hallonen med lite socker och sila sedan bort fröna.
Värm ugnen till 200 grader. Vispa äggvitorna till ett tjockt, vitt skum. Riv ner mandelmassan och blanda ner den i skummet, rör ihop till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor. Grädda i 8–10 minuter tills de fått fin färg. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
.
Vispa ihop smör, florsocker, äggula och hallonpuré till en kräm. Bred krämen på undersidan av biskvierna så att den bildar en topp och ställ sedan biskvierna i frysen.
.
Finhacka den vita chokladen och smält den i en skål över vattenbad eller i micron. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna och förvara biskvierna kallt.
.
Njut!

Etiketter: ,