Banansufflé

Jag tänkte faktiskt lägga upp receptet på banansufflén jag brukar göra, det är väldigt enkelt och går fort att göra. Själv tycker jag att chokladglassen till är obligatorisk.

Banansufflé 3 portioner

1 äggvita
1/3 dl socker
1 banan
Smör och socker till formarna

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och sockra ugnssäkra formar som rymmer 1 1/2–2 dl.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng.
3. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan.
4. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att den är ren. Då reser sig sufflén lättare.
5. Grädda mitt i ugnen i 12–15 min, tills suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med tempererad chokladglass.

Enjoy!

/Maria

Etiketter: